Pentru ca este duminica va propun tot o salata, dar una regala. Un regal de texturi, culori si gusturi, o combinatie intre legume, orez si peste. Cu siguranta va fi apreciata si de invitati, dar si pentru un pranz satios la servici.
"Un fel de mancare pentru oameni ocupati sau lenesi." Si aceasta salata ne poarta prin lume, de aceasta data vom merge, macar cu gandul, intr-un alt oras pitoresc, aflat tot pe Coasta de Azur, care se bucura la randul sau de renume si incanta ochiul si sufletul cu peisajele sale dar si cu calmul si albastrul marii, si anume Saint-Tropez. Povestea completa o puteti citi in "Cartea regala de bucate" a Principesei Margareta a Romaniei, de unde am si luat aceasta reteta. Sper sa va bucurati atat de preparat cat si de povestea din spatele ei si de tot ceea ce semnifica ea.
Ingrediente (pentru 6 persoane):
150g orez Basmati (cu bob lung), fiert
4 oua fierte, tari
4 rosii
jumatate de castravete mare
cate o jumatate de ardei verde, galben si rosu
1 cutie (250g) de boabe de porumb
150g masline negre, fara samburi
1 cutie mare (250g) de ton in apa
jumatate de mar
Vinegreta: 1 lingura de mustar Dijon
3 linguri de otet de vin sau Xeres
3 linguri de ulei de masline
8 frunze de busuioc, taiate marunt
1 - 2 linguri de apa (optional)
Legumele se curata, se spala si se taie in cubulete. Ouale se curata si se taie in sferturi apoi fiecare sfert in jumatate. Tonul se scurge de apa si se sfarama cu furculita. Marul se curata si se taie si el bucatele. Porumbul se scurge de apa. Legumele se amesteca cu tonul, cu orezul, cu porumbul, maslinele, marul si ouale. Se pune bolul la frigider.
Vinegreta se prepara amestecand mustarul cu otetul, uleiul si frunzele de busuioc taiate marunt, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Inainte de servire puneti salata intr-un bol si turnati vinegreta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu