Ingrediente (pentru 4 portii):
1kg muschi de porc
2 lingurite cu miere
2 lingurite cu mustar
1 cescuta cu vin
1 cescuta cu apa calda
ulei
sare, piper
Se spala bine carnea, dupa care se sterge cu un servet.
Separat, se amesteca intr-un castron mierea cu mustarul, pana se obtine o pasta. Se potriveste la gust cu sare si piper.
Cu pasta astfel obtinuta se unge muschiul de porc si se asaza intr-o tava. Se toarna apa calduta si se lasa la cuptor, la foc potrivit timp de 45min. La fiecare 10 - 15 min se stropeste carnea cu sosul din tava.
Spre final, se toarna peste friptura cescuta cu vin (asta din ciclul "Eu gatesc cu vin, cateodata pun si in mancare" :) )
Se serveste cu legume trase in unt si salate de sezon.
Pentru ca friptura sa fie mai gustoasa se presara cu oregano. Este un preparat gustos, potrivit pentru toate gusturile, fiind si destul de sarac in calorii - 210 cal/portie.
Pentru legumele trase in unt:
500g ciuperci
1/2 ardei gras galben
1/2 ardei gras rosu
1/2 ardei gras portocaliu
200g porumb congelat
200g rosii cherry
1 dovlecel
20g unt
1 cescuta vin
sare, piper
Se curata si se spala toate legumele. Ciupercile se taie feliute, ardeii se taie fasii, la fel si dovlecelul.
Intr-o tigaie incinsa se pune untul impreuna cu ciupercile, se amesteca bine si se acopera cu capacul. Dupa ce-au lasat apa se mai lasa 5 minute si se adauga ardeii, porumbul si dovleceii, se adauga vinul indoit cu apa si se lasa sa fiarba la foc mic 10-15 min. Dupa 10 min. se adauga rosiile cherry spalate si taiate pe jumatate daca sunt prea mari, se condimenteaza cu sare, piper, se poate pune si boia de ardei dupa gust sau cardamom si se mai lasa 5 min pana scade tot sosul din tigaie.
Se serveste alaturi de friptura de porc si salate de sezon.
Pofta buna si o duminica minunata alaturi de cei dragi!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu