vineri, 23 mai 2014

Orez cu caise si curry

Este o combinatie putin obisnuita ... spre deloc ... pentru noi. Eu as incadra-o la categoria preparate condimentate. Pentru mine a fost o experienta culinara destul de ciudata si nu atat prepatirea preparatului ... dar merita incercat mai ales de persoanele carora le plac mancarurile condimentate sau chiar sunt fani ai bucatariei indiene.

Ingrediente (pentru 4 portii):

1 ceapa
1 lingura ulei
100g caise uscate
1 - 2 linguri praf curry
1 cub condiment de supa e legume dizolvat in 600ml apa
piper negru macinat
nucsoara rasa
250g orez cu bobul lung

Se curata si se toaca marunt ceapa, apoi se caleste in ulei aproximativ 2 min. amestecand continuu pana se moaie (ceapa trebuie sa devina sticloasa si sa se inmoaie, daca incepe sa se coloreze devine toxica) si se adauga supa.

Se toaca marunt caisele, se adauga peste ceapa si se condiementeaza cu praf curry, piper si nucsoara. Se amesteca bine, se da in clocot, apoi se adauga orezul.

Se fierbe acoperit, la foc mic aproximativ 40min, pana ce orezul absoarbe toata zeama, dar fara ca boabele sa se lipeasca. Eventual se mai poate adauga putina supa.

Alternativa:

Se poate prepara si un sufleu de orez cu curry. Pentru aceasta se preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Se unge cu ulei un vas termorezistent. Se caleste un putin ulei ceapa tocata marunt, amestecand continuu, se adauga orezul si se caleste 3min. Se adauga caisele tocate marunt si condiementele si se mai caleste totul 1min. Se toarna totul in vasul termorezistent, se adauga supa si se baga la cuptor pentru 1 ora (pozitia 2 - 3 a cuptorului pe gaz - 160 grade).


Valoare nutritiva/portie:
350kcal/portie     Proteine: 7g     Grasimi: 6g     Carbohidrati: 69g

Pofta buna si un week-end insorit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu