sâmbătă, 24 mai 2014

Sucurile de fructe si legume

Citind azi un numar mai vechi din "Libertatea pentru Femei - Retete"am gasit un articol despre sucurile naturale de fructe si legume si m-am gandit sa-l impartasec si cu voi, cu atat mai mult cu cat ne apropiem vertiginos de zilele cu temperaturi toride (pentru majoritate dintre voi - eu nu ma recunosc in descriere :) intre noi fie vorba). Asadar iata articolul:

Cum se prepara:

Fructele sau legumele se spala intai cu apa rece si se lasa sa se scurga. Se taie in felii subtiri si se introduc in storcatorul electric sau se pot stoarce prin pasare manuala sau dandu-le pe razatoare. Prin aceasta metoda, fructele si legumele isi conserva calitatile, pastrandu-si vitaminele si mineralele. Sucul obtinut un se pastreaza de pe o zi pe alta, deoarece oxideaza. Dar, se poate tine la frigider intr-un vas de sticla pentru putin timp.

1. Sucul de rosii:

Mineralizant si revitalizant, sucul de rosii se prepara din rosii bine coapte. Acestea contin 90% apa, motiv pentru care sunt foarte hidratante. Mai contin si sodiu, potasiu, cupru, zinc, calciu, fosfor, fier si vitaminele A, B1, B2, B6, C, E, K. De aceea, sucul de rosii un este doar o bautura racoroasa de vara, ci un adevarat remediu terapeutic. Calitatile sale antioxidante ajuta la regenerarea celulelor si neutralizarea radicalilor liberi.

2. Sucul de morcovi:

Si sub forma de suc natural, morcovii imbunatatesc vederea, datorita provitaminei A pe care o contin. Sucul de morcovi are un gust dulceag si contine fier, calciu, fosfor, magneziu, pectine si foarte multe vitamine. Previne imbatranirea prematura si poate fi combinat excelent cu sucul de mere, de telina sau de lamai.

3.  Sucul de capsuni:

Deliciosul suc de capsuni este un foarte bun calmant al sistemului nervos si este folosit cu succes si in dietele de slabit. Are putine calorii, dar energizeaza intrebul organism si stimuleaza metabolismul. Contine potasiu, sodiu, calciu, fier si vitaminele A, B1, B2. Dupa ce se storc fructele, se poate adauga si lapte degresat rece.

4.  Sucul de mere:

Foarte racoritor, sucul de mere poate fi consumat si in amestec cu apa minerala plata sau carbogazoasa. Contine vitaminele B1, A, C, PP si are un efecto tonifiant asupra corpului. S-a dovedit eficient in obezitate, anemie si gastrita, dar si un foarte bun tonic musular si al sistemului nervos.

5. Sucul de coacaze rosii:

Excelent de baut inainte de masa, sucul natural de coacaze rosii este un bun diuretic si depurativ. Stimuleaza o buna circulatie a sangelui si detoxifica ficatul. Este foarte bogat in vitamina C. Se obtine prin zdrobirea fructelor proaspete, urmata de stoarcerea prin tifon. Se consuma imediat dupa ce a fost preparat.

6. Sucul de portocale:

Este un foarte bun energizant pentru organism. Efectul sau poate fi comparat cu consumul unei cesti de cafea, de aceea este recomandat sa fie savurat inca de la primele ore ale diminetii. Mai mult, este bogat in vitamina C, intareste sistemul imunitar si fludizeaza circulatia sangelui.

7.  Sucul de pere:

Pentru a prepara sucul de pere, fructele trebuie taiate in felii subtiri inainte de a fi stoarse. Contin cantitati importante de vitamine (A, B1, B2, PP, C), precum si de saruri minerale revigorante. Sucul de pere este racoritor, dar are si importante functii diuretice si laxative. Este recomandat si persoanelor cu exces de greutate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu