vineri, 13 decembrie 2013

Fasole alba cu rosii

Si azi tot o reteta de post, dar revenim de pe meleagurile asiatice in europa si mergem pe taramuri grecesti, ca azi va propun o reteta cu specific grecesc.

Ingrediente ( pentru 6 portii):

500g fasole boabe alba
2 cepe
2 cuisoare
3 morcovi potriviti
3 tulpini de telina
2 - 3 linguri ulei de masline 
500g rosii
sare, piper, zahar
1/2 legatura patrunjel verde

Se inmoaie fasolea peste noapte, iar a doua zi se fierbe - pe jumatate - in apa curata impreuna cu una dintre cepe (in momentul in care incepe sa fiarba scurg toata apa din oala si o pun iar la fiert in apa rece, curata - procedeul il repet de trei ori - adica de trei ori schimb apa).

Cealalta ceapa se curata si se toaca marunt, iar tulpinile de telina si morcovii, curatate si spalate se taie cubulete. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se calesc in el toate legumele, dupa care se adauga rosiile curatate de pielita si taiate bucatele. Se gusta de sare piper si zahar (zaharul taie aciditatea rosiei - nu trebuie pus mult - aproximativ jumatate de lingurita ar trebui sa fie suficient) si se lasa sa fiarba cateva minute la foc mic. Se incorporeaza boabele de fasole bine scurse, se fierb in continuare, pana se inmoaie, se mai adauga sare si piper - daca este nevoie - si, la sfarsit, patrunjel verde.




Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu