joi, 12 decembrie 2013

Deliciul lui Budha

Ei si pentru ca inca suntem in post azi va propun o reteta exclusiv cu legume ... altfel, adica in stil chinezesc :). Pentru cine doreste, reteta poate fi preparata si cu carne de pui sau de porc, dar eu am preferat varianta simpla.

Ingrediente (pentru 6 - 8 portii):

0,5kg ciuperci proaspete (sau 1 conserva)
2 teline potrivite
3 morcovi mari
1 cutie porumb
2 - 3 ardei grasi
4 - 5 cepe potrivite
alune decojite (nesarate) (dar se potrivesc si cele prajite si sarate)
sos de soia
sos de peste
praf de curry
sare, piper alb, piper negru, piper verde
boia de ardei
2 linguri pasta de tomate (sau 1 pahar suc de rosii)

Telina si morcovul se taie pai, ardeii se taie carouri mari, ciupercile daca sunt mici se lasa intregi; cele mari se taie in jumatate. Ceapa se despica in patru. Intr-o tigaie adanca (wok) se calesc in putin ulei morcovul cu telina, atat cat sa se inmoaie (dar nu de tot). Se adauga ciupercile (fierte cateva minute sau scurse in prealabil), alunele si porumbul. Se stinge cu 1/2 ceasca de apa si se inabusa in continuare, 10-12 min. Apoi se pun ardeii grasi, sarea, piperul si ceapa, avand grija ca acestea sa nu se sfarame prea tare in timpul amestecarii. Ceapa trebuie sa se inabuse nu mai mult de 4 - 5 min, atat cat sa ramana semicruda (lasata pe foc mai mult timp, devine fiarta si ofera un gust fad mancarii).

Spre sfarsit se adauga sosul de soia si cel de peste si praful de curry, se lasa sa dea in clocot si se ia de pe foc.

Se serveste cu orez simplu (basmatti, thai).

Sugestie: Asa cum am mentionat la inceput, se poate prepara si cu carne, taiata felii subtiri si inabusita in ulei, peste care se adauga legumele. 




Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu