Ingrediente (pentru 4 - 6 portii):
1 crap de 1,5kg, sau puteti lua medalioane de crap sau crap file (eu am folosit crap file si va mai recomand sa incercati sa cumparati peste pescuit, nu de acvacultura - cel pescuit nu este atat de gras)
3 linguri ulei
un pahar de vin alb
3 cepe
2 catei de usturoi
2 foi de dafin
5 boabe de piper
1 lingura pasta de tomate
sare
Se curata crapul, se sareaza pe afara si pe dinauntru si se lasa sa stea cel putin un sfert de ora.
Se aseaza intr-o cratita lunga, sau intr-o tava termorezistenta care se stropeste cu ulei si in care s-a asezat in prealabil ceapa taiata solzisori, usturoiul zdrobit cu tot cu coaja, vinul alb, folile de dafin, piperul, sosul de tomate (sosul de tomate se poate dezlega cu putin vin) si sarea.
Se unge crapul cu ulei, se da la cuptor si se tine aproximativ 1ora si 30min. (daca folositi medalioane sau peste file atunci timpul de coacere scade cam la 30 - 45min). Se unge din cand in cand cu sosul din cratita. Daca scade prea mult inainte de a fi pestele gata, se mai pune putina apa.
Inainte de a fi servit, se scoate usturoiul.
Se serveste cu salate de sezon sau cartofi natur.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu