joi, 15 august 2013

Plachie de peste

Si ca sa continuam intr-o nota surprinzatoare, dar nu mai putin festiva, putem prepara si o plachie de peste. Nu este tocmai un preparat traditional pentru o zi de sarbatoare, dar va puteti surpinde invitatii cu ceva mai putin obisnuit, sigur vor aprecia. Din punctul meu de vedere pestele este un preparat care poate fi servit cu absolut orice ocazie si intrucat avem atatea feluri in care-l putem pregati, azi va propun o plachie.

Ingrediente (pentru 4 - 6 portii):

1kg peste (crap de preferat, dar puteti incerca si cu somn)
1 morcov mai mare
2 cepe potrivite

SOS:
1 pahar cu apa
bulion sau pasta de tomate
sare, piper
1 pahar cu vin (alb, demisec)
foi de dafin
ulei - aproximativ 100ml

Pestele se curata si se spala. Se asaza in tava gata portionat - puteti cumpara in loc de un peste intreg, rondele de peste. Se adauga morcovul taiat suvite si cepele taiate pestisori. Se stropeste cu sosul format din apa, pasta de tomate sau bulion, sare, piper, vin alb demisec, 1 sau 2 foi de davin si ulei. Nu este neaparat nevoie sa folositi 100ml mai ales daca pestele este gras, puteti pune doar una - doua linguri. Se da tava la cuptor, la foc potrivit, pentru aproximativ 45min. 

Si va arata cam asa:


Iar gustul va las sa-l descoperiti singuri.

Puteti servi alaturi o salata de sezon si un pahar de vin alb.

Asadar, pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu