Ingrediente (4 portii):
2 gutui de aproximativ 250g fiecare
20g unt
3 linguri de miere
200ml suc de portocale
80g miez de nuca
60g stafide
150g branza de vaci
1 lingurita coaja de lamaie
1/2 lingurita scortisoara pisata
2-3 cm baton de vanilie
Gutuile se curata de puf, se spala si se taie in jumatati. Se curata de seminte, eliminand si partea tare din jurul semintelor.
Se amesteca 1 lingura de unt cu 1 lingura de miere si 3 linguri de suc de portocale. Se ung jumatatile de gutui cu aceasta compozitie si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Restul de suc de portocale se toarna in tava si se coc la foc potrivit, aproximativ 45min, pana se inmoaie (se mai poate adauga putin suc de portocale sau apa).
Nucile taiate marunt se stafidele se amesteca usor cu branza dulce pasata, coaja de lamaie, restul de miere, scortisoara si batonul de vanilie fin tocat.
Se pune in fiecare gutuie si se mai coace 10 - 15min.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu