Ingrediente (2 portii):
300 - 400 g ciuperci champignon
1 lingura suc de lamaie
1 ceapa mica
1 catel de usturoi
1 - 2 fire rozmarin
200 g rosii coapte
1 lingura ulei de masline
25 ml apa
sare, piper alb macinat
Se curata ciupercile, se indeparteaza capatul picioruselor si partile maronii. In functie de marime, ciupercile se taie in patru sau in doua (daca preferati puteti sa le taiati si felii), iar apoi se picura peste ele sucul de lamaie.
Se curata ceapa si usturoiul si se taie marunt. Se folosesc doar frunzele de rozmarin, tocate marunt cu un cutit ascutit (eu nu am avut rozmarin proaspat si am folosit rozmarin uscat - se gaseste in supermarket). Rosiile se curata de coaja (se oparesc, apoi se racesc sub jet de apa si li se indeparteaza coaja).
Se calesc ciupercile in ulei fierbinte, la foc puternic, amestecand continuu. Se adauga ceapa, usturoiul si rozmarinul tocate marunt si cubuletele de rosii, iar apoi intregul amestec se fierbe un timp scurt.
In final se adauga apa si se condimenteaza cu sare si piper. Se acopera vasul si se mai lasa la fiert timp de aproximativ 10 minute.
Aceasta mancarica poate fi servita fie langa un gratar de pui, fie ca fel principal alaturi de o salata de varza sau o salata verde.
O portie are 105 kcal. Va doresc pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu