duminică, 29 mai 2011

Pilaf cu ciuperci

Ingrediente (pentru 2 portii):


1 cescuta mica de orez alb cu bobul lung 
1 cutie ciuperci in apa
sare, piper boabe, piper negru proaspat macinat
ulei 
patrunjel verde

Este o reteta foarte simpla si rapida. Mai intai de toate se spala orezul foarte, foarte bine, pana nu mai lasa amidon in apa (adica este apa limpede). Apoi se pune putin ulei - cam o lingura - intr-o craticioara, se pune orezul, se adauga si ciupercile si 3 cescute - folositi aceeasi cescuta - asadar, 3 cescute cu apa rece. Se pune craticioara pe foc si se amesteca continuu pana se umfla orezul. Cand a inceput sa se umfle se adauga sare, piper boabe si piper negru proaspat macinat - asta in cazul in care doriti sa fie picant, daca nu, renuntati la piperul macinat. Se mai lasa pe foc pana  nu mai este aproape deloc apa, stingeti focul si adaugati patrunjelul proaspat tocat, amestecati. Acoperiti craticioara cu un capac si puneti un servet deasupra. Lasati aproximativ 10 - 15 minute, iar apoi se poate servi. Este un pranz excelent ce poate fi servit in orice zi a saptamanii, nu ingrasa si este satios si foarte gustos.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu