duminică, 29 mai 2011

Cartofi aromati la cuptor

Ingrediente:


cartofi
ulei de masline sau de floarea soarelui
condimente (sare, piper negru proaspat macinat, rozmarin - proaspat sau uscat)
patrunjel verde

Cartofii se curata, se spala, se taie in jumatate, in sferturi sau mai mici, in functie de marime. Intr-un vas de Jena se pune putin ulei, cat sa fie uns vasul, se aseaza cartofii, se condimenteaza cu sare, piper, rozmarin, se pune apa, cat sa-i acopere pe trei sferturi si se dau la cuptor la foc potrivit. Din cand in cand se mai stropesc cu apa din tava, iar daca este nevoie se mai completeaza cu apa. Cand s-au rumenit frumos deaspura se inchide cuptorul si se presara cu patrunjel verde proaspat tocat.

O alta varianta este ca in loc de apa simpla sa puneti apa cu putin vin - la 1,5 cani cam 1/4 cana de vin si sa condimentati cartofii cu sare, piper mozaic proaspat macinat, boia de ardei dulce si boia de ardei iute si curry. Vor iesi aromati si picanti.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu