Ingrediente:
1 1/2 ceasca orez
2 linguri unt
3 cesti zeama de carne (sau de legume)
2 linguri branza rasa
unt proaspat cat o nuca
sare
500g rosii
unt proaspat cat o nuca
1 lingurita zahar
1 frunza de telina
Se alege orezul, se spala si se lasa la scurs. Se infierbanta intr-o cratita untul, se pune orezul si se amesteca pana incepe sa se ingalbeneasca. Se toarna zeama de carne sau de legume si se da la cuptor la foc potrivit. Se lasa circa 25 de minute fara sa se amestece, pana ce orezul este fiert, dar nesfaramat. Se unge o forma termorezistenta cu unt, se asaza orezul la care s-a adaugat o bucatica de unt proaspat si putina branza rasa, se da cateva minute la cuptor si se rastoarna pe farfurie. Se presara deasupra branza rasa sau cascaval ras, iar imprejur se pune cu lingura un sos gros de rosii. Se serveste foarte fierbinte.
Pentru sosul de rosii: se spala rosiile, se rup bucati si se pun sa fiarba; se trec prin sita, se adauga sarea, zaharul, untul si frunza de telina. Se lasa sa mai fiarba pana se ingroasa cat trebuie. Inainte de a servi, se scoate frunza de telina.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu