luni, 19 octombrie 2015

Rulou de primavara

La inceput de saptamana m-am gandit sa va propun ceva exotic ... din bucataria chinezeasca mai precis. Bucataria chinezeasca este renumita pentru mancarurile sale usoare si aceste rulouri contin doar 90Cal/rulou si constituie un aperitiv interesant.

Ingrediente (pentru 12 rulouri):

1 pachet foi de placinta
1 radacina mica de ghimbir
2 catei de usturoi
2 fire ceapa verde
100g germeni de soia (eu n-am pus pentru ca inca nu m-am "imprietenit" cu ei :)) )
2 linguri ulei
200g carne tocata (azi as inlocui carnea tocata cu ciuperci - aproximativ 300 - 400g ciuperci proaspete)
sare, piper macinat
2 linguri sos de soia
1 lingura sherry sec
1 albus
ulei pentru prajit

Se curata si se toaca marunt radacina de ghimbir (sau se da pe razatoare) si usturoiul. Se curata ceapa verde, se spala si se taie in rondele subtiri. Se spala si se scurg germenii de soia.

Se incing intr-o tigaie 2 linguri de ulei, iar in acesta se calesc ghimbirul si usturoiul. Se prajeste carnea (ciupercile) in ulei timp de cateva minute, amestecand continuu, apoi se adauga germenii de soia si ceapa verde. Se prajeste totul la foc puternic timp de 3 minute, apoi se condimenteaza cu sherry, sare si piper. Se fierbe pana se evapora toata zeama, apoi se lasa la racit.

Se desfac foile de placinta si se taie in 12 patrate. Pe fiecare bucata se pune cate 1 lingura de amestec, lasand marginile goale. Se ruleaza fiecare bucata, iar la imbinare se dau cu albus si se preseaza usor.

Intr-o tigaie se incinge suficient ulei si se prajesc rulourile pana devin aurii. Se scurg rulourile pe un servetel absorbant. Se servesc alaturi de sos de alune sau de soia.



Sfaturi utile:

Sos de alune de padure:

Se amesteca 200g crema de alune cu 1 pahar de iaurt, 1 ceapa mica tocata, 1 catel de usturoi pisat, suc de lamaie, sos de soia si praf chilli.

Valoare nutritiva/rulou:

90 calorii;     Proteine: 5g     Grasimi: 5g     Carbohidrati: 1g

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu