duminică, 25 octombrie 2015

Salata andaluza

De azi o sa incep o serie de retete de salate. Pentru azi va propun o reteta cu specific spaniol, pentru a pastra cat de cat nota exotica de la preparatul anterior :).

Ingrediente:

1 ceasca orez
3 cesti apa
1/2 lingurita vegeta (sau pentru o varianta mai sanatoasa 1 lingurita amestec de legume SanoVita - nu fac reclama, dar mi se pare o varianta mult mai sanatoasa decat vegeta sau mai exista si varianta sa faceti chiar voi o supa de legume dintr-o ceapa, un morcov, jumatate de telina, o radacina de patrunjel si sare dupa gust)
1 rosie mare
1 ardei verde
1 ceapa mica
5-10 catei de usturoi (depinde cat de mari sunt)
ulei de masline
sare, piper
suc de lamaie

Se fierbe orezul in apa cu amestec de legume sau in supa de legume - este important sa nu se amestece, sa nu se terciuiasca orezul; se taie rosiile si ardeiul in bucatele mici, iar ceapa solzisori fini si se amesteca cu sare, ulei si sucul de lamaie dupa gust. Se taie in felii foarte fine usturoiul si se amesteca cu orezul rece. Se amesteca toate ingredientele si se lasa la frigider un sfert de ora.


 Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu