Ingrediente (pentru 4 portii):
2 piepti de pui
300g alune fara coaja, nesarate (pot fi prajite)
2 linguri sos de soia
2 linguri coniac
100ml supa de pui sau de legume
8 fire de ceapa verde
Pentru supa: o bucata de carne de pui
1 ceapa
1 morcov
1 radacina patrunjel
1/2 telina medie
1 cartof
sare
Inainte de toate se prepara supa de pui - cum nu sunt adepta cubuletelor concentrate recomand intotdeauna sa preparati dumneavoastra supa. Carnea se pune la fiert, iar cand incepe sa clocoteasca se adauga sarea, se spumuieste iar dupa ce nu mai face spuma se adauga si legumele si se lasa sa fiarba impreuna.
Pieptul de pui se taie in cubulete si se rumeneste usor in ulei de masline amestecandu-se frecvent, se adauga apoi alunele si se mai prajesc timp de 3 - 5 minute pana cand alunele incep sa se rumeneasca (daca alunele sunt crude o sa dureze mai mult, cel mai bine folositi alune gata prajite); se adauga sosul de soia, coniacul si supa si se mai tine pe foc inca 2 minute amestecandu-se continuu. Totul se pregateste la foc iute. Imediat dupa ce s-a luat de pe foc se adauga ceapa verde taiata segmente (pe lung).
Se serveste cu orez basmati sau thai si daca doriti sa fie un preparat inca si mai satios puteti pregati si Deliciul lui Budha, pentru ca peisajul sa fie complet :)
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu