Ingrediente (pentru o tava de 20x20cm):
200g unt moale (la temperatura camerei)
100g miere
4 oua
100g miez de nuca tocat
1 plic zahar vanilat
2 lingurite scortisoara
1/2 ligurita praf de cuisoare
cate 1 varf de cutit de nucsoara, ghimbir si ienibahar
1 praf de sare
150g faina alba
150g faina integrala
1 plic praf de copt
1 lingura rom
150ml iaurt
In plus:
unt pentru uns tava
100g zahar pudra
4 linguri rom
1 lingura suc de lamaie
100g miez de nuca tocat grosier
Se bat cu mixerul untul, mierea si ouale (untul si ouale trebuie sa fie la temperatura camerei altfel nu va creste prajitura - acesta este secretul pe care eu l-am descoperit din pacate un pic mai tarziu :(, deci la mine nu a crescut chiar atat cat trebuia de prima data :) )Se adauga miezul de nuca, zaharul vanilat, scotisoara, cuisoarele, nucsoara, ghimbirul, ienibaharul si sarea si se amesteca bine.
Se amesteca cele doua tipuri de faina cu praful de copt si se incorporeaza treptat in aluat. Se adauga romul si iaurtul.
Se preincalzeste cuptorul la 180 grade C. Se unge tava cu unt (sau se tapeteaza cu hartie de copt), se toarna aluatul in tava si se netezeste suprafata.
Se baga in cuptorul fierbinte (pozitia 2-3 a cuptorului pe gaz) si se coace aproximativ 30 minute. Se scoate, se lasa sa se odihneasca circa 10 minute apoi se rastoarna pe un grilaj de tort, se acopera si se lasa la racit.
Pentru glazura: se amesteca zaharul pudra cu romul, sucul de lamaie, amestecul se intinde deasupra iar peste se presara miezul de nuca tocat grosier. Se taie in 16 bucati.
Pofta buna!
Valoare nutritiva/portie:
290kcal Proteine: 6g Grasimi 15g Carbohidrati: 32g
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu