Ingrediente:
1/2 pahar ulei
1/2 pahar lapte
faina cat cuprinde
1kg mere
scortisoara
3 - 4 linguri de zahar (depinde cat de dulci sunt merele)
Se pune intr-un castron faina (aproximativ 400g - se mai adauga pe parcurs daca mai este nevoie), 1/2 pahar ulei, 1/2 pahar lapte (sau apa - daca doriti sa faceti o prajitura de post sau daca sunteti vegetarieni), si putina sare. Se framanta si se face un aluat care se poate intinde cu sucitorul, nu trebuie sa fie tare ci doar sa nu se mai lipeasca de maini. Daca vreti sa-l "imbunatatiti" puteti adauga fie putin zahar, fie un pliculet de zahar vanilat. Se imparte aluatul in doua bucati, se intinde fiecare bucata. Se rad merele, se calesc in putin ulei, se adauga zaharul si scortisoara. Se unge cu margarina o tava (de aproximativ 30x30 cm), se tapeteaza cu faina, se pune prima foaie, apoi merele peste care se pune si cea de-a doua foaie. Se da la cuptor la foc potrivit pentru aproximativ 30 minute.
Cand este gata se lasa sa se racoreasca putin si se pudreaza cu zahar.
Pofta buna va doresc!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu