duminică, 9 noiembrie 2014

Prajitura ieftina cu mere

Si sa revenim acasa. O prajitura care poate ca nu arata spectaculos, dar se pregateste foarte repede si este deosebit de gustoasa. Un desert care ne intoarce in copilarie, acasa la bunici. Un desert cat se poate de potrivit pentru o zi de toamna - iarna ca aceasta, care va va inunda bucataria si casa cu aromele copilariei.

Ingrediente:

1/2 pahar ulei
1/2 pahar lapte
faina cat cuprinde
1kg mere 
scortisoara
3 - 4 linguri de zahar (depinde cat de dulci sunt merele)

Se pune intr-un castron faina (aproximativ 400g - se mai adauga pe parcurs daca mai este nevoie), 1/2 pahar ulei, 1/2 pahar lapte (sau apa - daca doriti sa faceti o prajitura de post sau daca sunteti vegetarieni), si putina sare. Se framanta si se face un aluat care se poate intinde cu sucitorul, nu trebuie sa fie tare ci doar sa nu se mai lipeasca de maini. Daca vreti sa-l "imbunatatiti" puteti adauga fie putin zahar, fie un pliculet de zahar vanilat. Se imparte aluatul in doua bucati, se intinde fiecare bucata. Se rad merele, se calesc in putin ulei, se adauga zaharul si scortisoara. Se unge cu margarina o tava (de aproximativ 30x30 cm), se tapeteaza cu faina, se pune prima foaie, apoi merele peste care se pune si cea de-a doua foaie. Se da la cuptor la foc potrivit pentru aproximativ 30 minute.

Cand este gata se lasa sa se racoreasca putin si se pudreaza cu zahar.


Hmmm, aproape ca simt mirosul de scortisoara si mere acrisoare :)

Pofta buna va doresc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu