Ingrediente (pentru 30 - 60 buc., in functie de marimea pe care vreti s-o obtineti):
500ml apa
250ml ulei
250g faina
6 - 8 oua (in functie de marime)
zahar vanilat
Procedura de lucru: Intr-o cratita se pun la fiert apa cu uleiul. Cand dau in clocot, adaugati dintr-o data toata faina si amestecati energic ca sa nu se formeze cocoloase. Mai puneti putin pe foc pana se omogenizeaza, dupa care stingeti focul si lasati aproximativ 15 - 20 min. sa se raceasca (compozitia trebuie sa fie calduta). Cand este calduta, adaugati pe rand 6 - 8 oua. Dupa ce adaugati fiecare ou amestecati energic pana se inglobeaza complet. Aluatul pentru eclere trebuie sa fie moale (daca se desprinde usor de lingura si nu se lipeste trebuie sa mai adaugati oua). Pentru aroma puteti adauga in compozitie si zahar vanilat. Incingeti cuptorul la maxim (250 - 300 grade). Puneti eclerele in tava pe hartie de copt (eu am folosit un pos si le-am facut de marimea unui deget mic - cu aproximatie). Dupa ce le-ati pus in tava, le dati la cuptor pentru 20 de minute, dar nu deschideti usa cuptorului in primele 10 - 15 minute, pana cand se umfla. Din experienta mea - daca nu se umfla atunci mai adaugati un ou.
Dupa ce s-au copt, cand sunt inca caldute, taiti-le, altfel se vor intari si se vor rupe.
Pentru umplutura - aici aveti liber la imaginatie. Se pot umple cu budinca de vanilie, de ciocolata, cu frisca, sau cu creme de orice fel.
Pentru ornat: puteti face o glazura neagra, o glazura alba sau puteti folosi zahar pudra.
Spor si pofta buna!
Sa aveti un week-end perfect alaturi de persoanele dragi pe care sa le incantati cu orice minune ati pregati!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu