miercuri, 27 iunie 2012

Fursecuri

Fursecuri delicioase cu alune, cu nuci, cu stafide, cu glazura de ciocolata alba sau de ciocolata neagra sau simple, se potrivesc perfect pentru o zi de nastere, pentru o duminica in familie sau pentru un desert la cafea.

Ingrediente (cred ca ajung pentru 10 persoane, cu aproximatie):

2 oua intregi
2 canite zahar (eu folosesc o cescuta de cafea de 150ml)
2 canite ulei (aceeasi cescuta)
8 - 9 linguri faina
vanilie sau coaja de lamaie
stafide
3 - 4 linguri de faina se pot inlocui cu tota atatea linguri de nuci sau alune pisate (acestea se prajesc putin inainte de a fi pisate)

Ouale se bat bine cu zaharul, se adauga incet - incet uleiul, apoi se pun faina si zaharul vanilat sau coaja de lamaie. Se amesteca bine pana se obtine un aluat moale, dar care nu curge. Fursecurile se aseaza cu lingurita in tava (cate 1/2 lingurita) la distanta unul de altul. Aluatul nu trebuie sa se intinda imediat pe suprafata tavii. In cazul in care se imprastie, mai adaugati 1 - 2 linguri faina. In momentul in care asezati fursecurile in tava acestea trebuie sa ramana aproximativ in aceeasi forma (adica se intind foarte putin fata de starea initiala). Deasupra se aseaza nuca sau stafide, sau se pot lasa simple si apoi se pot inmuia in glazura.
Tava se pune in cuptorul incins in prealabil, la 200 de grade. Fursecurile se coc relativ repede - in aproximativ 10 - 15 minute - sunt gata cand marginea este un pic maronie, dar foarte putin atentie!.
Scoateti fursecurile din tava cu un cutit cu lama lata si subtire imediat ce le-ati scos din cuptor, altfel se intaresc si se sfarama.


Fursecurile se pot pastra si in cutii metalice. Daca le lasati doua zile acestea se vor inmuia si vor fi foarte fragede (daca rezistati doua zile :) ).

Va doresc sa va bucurati de ele alaturi de cei dragi!
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu