luni, 25 iunie 2012

Prajitura cu nuci si mere

Pentru inceput m-am gandit sa va invit la o prajitura. Ingredientele sunt pentru 8 portii, deci puneti mana pe telefon si invitati-va prientenii duminica dupa-amiaza la o cafea si o prajitura cu mere si nuci. Este desertul ideal pentru astfel de momente si sper sa va bucurati atat de el cat si de compania prietenilor.

Ingrediente (pentru 8 portii):

200g unt
200g zahar
1 pachet zahar vanilat
3 linguri rom
4 oua
500g faina
1 pachet praf de copt
250ml lapte
2 mere mari
250g miez de nuca


Si acum sa ne asternem la treaba. Intai de toate se freaca untul cu jumatate din zahar, zaharul vanilat si romul pana se topeste tot zaharul, apoi se adauga galbenusurile pe rand (unul cate unul) si se freaca in continuare pana se inglobeaza in crema de unt. Sa nu va speriati daca are un aspect de branza taiata, se rezolva mai tarziu :). Apoi, se adauga faina cernuta si amestecata foarte bine cu praful de copt, laptele si merele rase. Albusurile se bat separat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se bat in continuare, dupa care se adauga si nucile taiate marunt. In prima compozitie se inglobeaza cu lingura de lemn, amestecand de jos in sus, albusurile batute spuma cu zahar si nuci.
Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se coace in cuptorul incins, la foc potrivit, aproximativ 45 de minute. Eu am lasat-o putin mai mult - aproximativ 55 de minute. Daca o incercati cu un pai nu o sa iasa curat - curat pentru ca merele isi pastreaza din umezeala.
Dupa ce se scoate din cuptor se lasa sa se raceasca 10 minute, apoi se scoate din forma si se pudreaza cu zahar. Cand se raceste se taie felii si se serveste.




Va doresc sa o savurati in compania celor dragi!
Pofta buna!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu