O reteta usoara, potrivita pentru oricare zi a saptamanii, fie pentru pranz fie pentru cina - as propune o cina la lumina lumanarilor, dar fiind vorba de peste ma gandesc ca poate nu se vad oasele :), deci mai bine la lumina becului economic :).
Ingrediente (pentru 2 portii):
2 pesti (chefal, pastrav, dorada - 0,8 - 1kg)
2 linguri unt
1 ceapa potrivita
1 lamaie
300g ciuperci
100 - 150g masline feliate fara samburi
1/2 pahar vin alb sec sau demisec
2 linguri ulei de masline
sare, piper

Pestele se curata, se spala cu apa rece si se lasa la scurs intr-o strecuratoare. Ciupercile se curata, se spala si se taie felii. Se unge un vas de yena potrivit de mare cu unt, apoi se formeaza un pat din: ceapa taiata julien, lamaia taiata felii - pastrati cateva felii pentru a pune si deasupra pestelui - ciuperci, masline. Peste legume se pune sare, piper, vinul indoit cu apa, uleiul de masline. Deasupra se aseaza pestele sarat si piperat (
il puteti pipera cu piper cu lamaie, sau dupa ce il spalati il puteti stropi cu zeama de lamaie). Pestele se acopera cu o parte din legume. Se coace in cuptorul incins, la foc potrivit, aproximativ 40 de minute, stropind din cand in cand cu sosul din tava.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu