duminică, 26 iunie 2011

Peste la cuptor cu lamaie si masline

O reteta usoara, potrivita pentru oricare zi a saptamanii, fie pentru pranz fie pentru cina - as propune o cina la lumina lumanarilor, dar fiind vorba de peste ma gandesc ca poate nu se vad oasele :), deci mai bine la lumina becului economic :).

Ingrediente (pentru 2 portii):


2 pesti (chefal, pastrav, dorada - 0,8 - 1kg)
2 linguri unt
1 ceapa potrivita
1 lamaie
300g ciuperci
100 - 150g masline feliate fara samburi
1/2 pahar vin alb sec sau demisec
2 linguri ulei de masline
sare, piper

Pestele se curata, se spala cu apa rece si se lasa la scurs intr-o strecuratoare. Ciupercile se curata, se spala si se taie felii. Se unge un vas de yena potrivit de mare cu unt, apoi se formeaza un pat din: ceapa taiata julien, lamaia taiata felii - pastrati cateva felii pentru a pune si deasupra pestelui - ciuperci, masline. Peste legume se pune sare, piper, vinul indoit cu apa, uleiul de masline. Deasupra se aseaza pestele sarat si piperat (il puteti pipera cu piper cu lamaie, sau dupa ce il spalati il puteti stropi cu zeama de lamaie). Pestele se acopera cu o parte din legume. Se coace in cuptorul incins, la foc potrivit, aproximativ 40 de minute, stropind din cand in cand cu sosul din tava.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu