duminică, 24 ianuarie 2016

Salata cu ton si ou

In seria salatelor se inscrie si cea de azi ... tocmai buna de luat la birou, constituind un pranz gustos, satios si sanatos.

Ingrediente:

1 salata verde mica
2 cepe
1 castravete
3 rosii
2 oua
1 conserva mare de ton
1/4 ceasca patrunjel proaspat
1 catel de usturoi
1/4 ceasca suc de lamaie
1 lingura ulei de masline
1/2 lingurita sare, piper
1/4 ceasca frunze proaspete de menta

Salata se spala si se zvanta bine, apoi se rupe, ceapa se taie solzisori si se poate freca cu sare, castravetele se taie rondele, rosiile se taie felii, ouale se taie rondele, tonul se scurge de apa sau ulei (de preferat cel in apa). Se amesteca legumele cu ouale si tonul intr-un vas mare.

Intr-un alt vas se amesteca patrunjelul tocat marunt, usturoiul tocat si el, zeama de lamaie, uleiul de masline, sarea, piperul si menta. 

Sosul se toarna peste compozitia din primul vas si se amesteca.

Salata se poate servi cu foi calde de foccacia.



Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu