sâmbătă, 18 octombrie 2014

Platou de legume cu ochiuri

Si legume si proteine, amandoua pregatite in acelasi timp. Un preparat sanatos, satios, usor, din legume si verdeturi savuroase. Un preparat care datorita timpului scurt de gatire isi pastreaza vitaminele.

Ingrediente (pentru 4 portii):

500g ardei grasi (verzi, galbeni, rosii)
2 rosii medii
2 ceape
4 catei de usturoi
cate 2 fire de cimbrisor, rozmarin si oregano
4 linguri ulei de masline
1/2 cub pentru supa de legume dizolvat in 2 linguri apa
4 oua
sare, piper proaspat macinat

Se taie ardeii in doua, li se indeparteaza cotorul si semintele, se spala, apoi se taie in fasii.

Rosiile se oparesc, se cojesc, li se scoate cotorul, apoi se taie in patru sau in opt. Se curata si se toaca marunt ceapa si usturoiul (daca nu va place mancarea cu multa ceapa puteti alege sa puneti doar o ceapa mica atat cat sa-si lase aroma). Se spala verdeturile, se zvanta, li se rup frunzele, apoi se toaca marunt.

Ceapa si usturoiul se calesc in 2 linguri de ulei de masline incins, intr-o tigaie mare, pana se inmoaie.

Se adauga verdeturile, ardeiul, rosiile, uleiul ramas si supa de legume (cum eu nu folosesc cuburi pentru supe am optat sa fierb apa si sa pun la oparit amestec de legume uscat pentru supe si ciorbe fara sare sau conservanti), apoi se sareaza si se pipereaza. Se da in clocot, apoi se fierbe la foc mic timp de 10 minute, pana scade zeama.

Se fac patru adancituri in legume, cu o lingura, iar in acestea se sparg 4 oua, avand grija ca galbenusurile sa ramana intregi. Pentru ca albusul sa nu acopere galbenusul trebuie sa aveti o tigaie destul de mare astfel incat si legumele si ouale sa stea suficient de "comod":)

Se sareaza si se pipereaza ouale. Se acopera tigaia si se gateste in continuare la foc mic, timp de aproximativ 5 minute, pana se fac ouale: albusul s-a solidificat, dar galbenusul este inca moale. Se serveste imediat.



Pentru cine doreste poate sa prepare si o salata din legume de sezon. In felul acesta va fi un pranz cu adevarat savuros si hranitor in acelasi timp.

Pofta buna!

Valoare nutritiva/portie:
320kcal     Proteine: 14g     Grasimi:22g     Carbohidrati: 13g

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu