sâmbătă, 20 septembrie 2014

Peste cu sos de lamaie si capere

Si pentru ca pofta vine mancand ... iata inca o reteta, un fel principal ... usor si totusi deosebit, o reteta greceasca

Ingrediente (pentru 4 portii):

4 fileuri de peste (a 180g fiecare)
zeama de la 1 lamaie
1 lingura capere
sare, piper
2 morcovi
20g unt
1 legatura patrunjel verde
125ml supa de legume
4 linguri vin alb
4 - 5 linguri ulei de masline

Se stropeste pestele cu putina zeama de lamaie, se toaca - ceva mai mare - caperele. Se curata morcovii, se taie cubulete, se calesc in untul incins, se sting cu apa cat sa-i acopere si se lasa sa fiarba. Cand s-au inmuiat se adauga patrunjelul verde tocat si se condimenteaza cu sare si piper Cayenne.

Se incinge cuptorul la 180 de grade. Se pun pe foc supa de legume si vinul si cand au scazut la o treime, se adauga zeama de lamaie ramasa si 3 linguri de ulei de masline. Se amesteca bine, se incorporeaza caperele si se gusta de sare si piper.

Uleiul ramas se incinge intr-o tigaie si se prajesc bucatile de peste circa 5-6 minute, intorcandu-le pe ambele parti (bucatile de peste se pot da prin faina inainte de a fi puse la prajit).

Se toarna sosul de lamaie peste peste si se serveste cu legumele preparate anterior, alaturi de o salata verde.



Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu