Desi se poate folosi fasole conservata recomandarea mea este sa cumparati fasolea uscata si sa o fierbeti acasa, astfel incat sa controlati cat mai bine cantitatea de sare, dar si modul de preparare al acestui aliment. Fasolea ar trebui lasata la inmuiat cu o seara inainte, apoi scursa si pusa la fiert in apa rece. In momentul in care incepe sa fiarba se schimba apa. Acest procedeu se repeta de trei ori. La a patra apa se adauga sare si se lasa la fiert.
Ingrediente (pentru 6 portii):
1 cana fasole rosie, fiarta
1 cana fasole alba, fiarta
1 cana fasole neagra, fiarta
250g fasole verde, oparita
1 ceapa mica rosie
1 ardei gras rosu
2 linguri patrunjel proaspat
Ingrediente pentru sosul de vin:
1/4 cana otet din vin rosu
1/4 ciorba de legume
3 linguri vin rosu sec (vin de Xeres)
1 catel de usturoi
1 lingura ulei de masline
sare de mare, piper proaspat macinat
Se amesteca cu grija intr-un castron fasolea fiarta, fasolea verde oparita, ceapa rosie taiata solzisori, ardeiul gras taiat cubulete si patrujelul tocat marunt.
Separat, se amesteca otetul cu ciorba de legume, vinul rosu, uleiul de masline si catelul de usturoi tocat marunt, sare si piper. Se toarna sosul peste fasole si se amesteca cu grija, dupa care se da la rece cel putin 1 ora pentru ca aromele sa se amestece.
Pofta buna!
Valoare nutritiva/portie:
185 cal Proteine: 8.9g Carbohidrati: 26.5g Lipide: 5g
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu