Ingrediente:
500g biscuiti Petit Beurre
400g zahar
200ml apa
200g margarina
2 linguri cacao
50g stafide
100g rahat
50g alune sau nuca
esenta de rom
Biscuitii se trec prin masina de tocat sau se sfarama cu facaletul. Zaharul se pune intr-o cratita pe aragaz impreuna cu apa si se lasa sa fiarba aproximativ 5 minute. Dupa ce a fiert se adauga margarina, iar dupa ce aceasta s-a topit se adauga si cacaoa, biscuitii sfaramati, esenta de rom, stafidele, rahatul taiat bucatele si alunele prajite, curatate de coaja si maruntite. Se amesteca totul foarte bine.
Pe o folie de aluminiu presarata cu pesmet de biscuiti se asaza compozitia si se ruleaza sub forma de salam. Se pune la rece si se lasa circa o ora sau de seara pana a doua zi dimineata cand se poate servi alaturi de un pahar cu lapte sau o ciocolata calda sau la cafea si toate amintirile copilariei :).
Si cum acest desert vine in variante :), daca aveti rabdare puteti opta si pentru "bomboanele din salam de biscuiti". Pentru asta, urmati toate instructiunile pana la a pune alunele in compozitie. Alunele prajite vor fi puse intregi in bomboane.
Pentru obtinerea bomboanelor luati cu o lingurita din compozitie, puneti in mijloc o aluna si o inveliti in salam, apoi o tavaliti prin pesmet de biscuiti sau nuca de cocos sau alune pisate.
Sunt ideale daca organizati o petrecere pentru copiii dumneavoastra.
Si Varianta 3, cea din 2016, dintr-o zi de toaman insorita dar cam rece :) ... si anume, varianta cu nuca :). Nuca va da o aroma cu totul deosebita.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu